EN

Calcidin

Igactive® CalcidinΈνας επιστημονικά τεκμηριωμένος συνδυασμός συστατικών
για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών

Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες* έχουν δείξει ότι η συνεχής συνδυαστική λήψη ασβεστίου, βιταμίνης Κ2 και βιταμίνης D3 σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση βοηθά στην αύξηση της σπονδυλικής οστικής μάζας όπως επίσης και ότι η βιταμίνη Κ2 βοηθά στη διατήρηση της αντοχής των οστών, βελτιώνοντας την πυκνότητα τους καθώς και το πλάτος του μηριαίου αυχένα.

Το συμπλήρωμα διατροφής Calcidin της Igactive® συνδυάζει το ασβέστιο με τις βιταμίνες D3 και Κ2 ώστε να συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών σας.

Η επιστημονικά σχεδιασμένη σύνθεση του Calcidin συμβάλλει:

 • Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και δοντιών (Ασβέστιο, Βιταμίνη D & K).
 • Στη φυσιολογική απορρόφηση/χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου (Βιταμίνη D).
 • Στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα (Βιταμίνη D).
 • Στη φυσιολογική λειτουργία των μυών (Ασβέστιο, βιταμίνη D).
 • Στη φυσιολογική νευροδιαβίβαση (Ασβέστιο).
 • Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (Βιταμίνη D).
 • Στη φυσιολογική πήξη του αίματος

Ο ρόλος του ασβέστιου στην ζωή μας
Το ασβέστιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που αποτελεί το 1,5% του σωματικού βάρους. Το 99% του ασβεστίου βρίσκεται στα οστά υπό μορφή συμπλόκου, το δε 1% ανευρίσκεται στα δόντια, το δέρμα και το πλάσμα του αίματος.
Το ασβέστιο είναι απολύτως απαραίτητο σε μία σειρά από λειτουργίες του οργανισμού μας. Μεταξύ άλλων το ασβέστιο συμβάλλει στην οστεοποίηση, στη συσπαστικότητα των μυών, στην ελάττωση της νευρομυϊκής διεγερσιμότητας και στη διατήρηση της συσταλτικότητας του καρδιακού μυός.
Το ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητο για τη μετατροπή της προθρομβίνης σε θρομβίνη, για τη παραγωγή, δράση και έκκριση διάφορων ορμονών και για τη διατήρηση της λειτουργικότητας της κυτταρικής μεμβράνης.

Οι Βιταμίνες D3 & K2 κι η σημασία τους στην υγεία των οστών
Η δέσμευση και απορρόφηση του ασβεστίου στα οστά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις βιταμίνες D3 και Κ2. Η βιταμίνη D προάγει την απορρόφηση ασβεστίου στο έντερο και διατηρεί επαρκείς συγκεντρώσεις ασβεστίου και φωσφόρου στο πλάσμα, για να καταστήσει δυνατή την κανονική μεταλλοποίηση των οστών και να αποτρέψει την υποκαλιμετρική τετανία. Είναι επίσης απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αναδιαμόρφωση των οστών από τους οστεοβλάστες και οστεοκλάστες. Χωρίς επαρκή ποσότητα βιταμίνης D, τα οστά μπορούν να γίνουν λεπτά, εύθραυστα ή ατελή [1].
Από την άλλη η οστεοκαλσίνη που παράγεται από τους οστεοβλάστες και η οποία βοηθά να λαμβάνεται ασβέστιο από την κυκλοφορία του αίματος και να δεσμεύεται στα οστά, είναι ανενεργή και χρειάζεται τη βιταμίνη Κ2 για να ενεργοποιηθεί πλήρως και να δεσμεύσει το ασβέστιο [2].
Παρότι η ανάγκη αυτή από μόνη της καθιστά τη βιταμίνη Κ2 σημαντικότατο παράγοντα στην υγεία των οστών, η σημασία της Κ2 δεν σταματά εκεί. Η βιταμίνη Κ2, εμποδίζει επίσης τη συσσώρευση ασβεστίου στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, γιατί η GLA πρωτεΐνη μήτρας που είναι κεντρικός αναστολέας της ασβεστοποίησης και ρυθμίζει τη δυνητικά επικίνδυνη συσσώρευση ασβεστίου, εξαρτάται από τη βιταμίνη Κ2.

Συστατικά
Κάθε ταμπλέτα Calcidin περιέχει ασβέστιο 500mg, βιταμίνη Κ2 καθώς και βιταμίνη D3 που συμβάλει στην απορρόφηση και στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα.

Ενεργά συστατικά Ανά ταμπλέτα % Σ.Η.Π.*
Ασβέστιο 500mg 62,5%
Βιταμίνη D3 5μg (=200IU) 100,0%
Βιταμίνη K2 75μg 100,0%

*Σ.Η.Π.: Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα

Συσκευασία / Μορφή: Κουτί με 60 ταμπλέτες συσκευασμένες σε 4 blister των 15 ταμπλετών.

Οδηγίες χρήσης: Λαμβάνετε 1-3 ταμπλέτες ημερησίως ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Συστατικά: Ανθρακικό ασβέστιο, χολικαλσιφερόλη (βιταμίνη D3), μενακινόνη (βιταμίνη Κ2), μαλτοδεξτρίνη, μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, στεατικό μαγνήσιο, δροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη, υλικό επικάλυψης.

Δεν περιέχει: Συντηρητικά, προσθήκη ζάχαρης, γλουτένης και Γ.Τ.Ο.

Κατάλληλο για χορτοφάγους.

Προφυλάξεις: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση χωρίς τη γνωμοδότηση του γιατρού σας.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Συμπλήρωμα διατροφής
Αριθμός Πρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 60540/29-07-2016
Δεν επέχει άδειας κυκλοφορίας.


* Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω μελέτες:

 1. Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D. Ιnstitute of Medicine, Food and Nutrition Board. Washington, DC: National Academy Press, 2010.
 2. Τhe role of vitamin K in soft-tissue calcification.Theuwissen E, Smit E, Vermeer C tr. 2012 Mar 1.
 3. Effect of continuous combined therapy with vitamin K(2) and vitamin D(3) on bone mineral density and coagulofibrinolysis function in postmenopausal women. Ushiroyama T, Ikeda A, Ueki M Department of Obstetrics and Gynecology, Osaka Medical College, 2-7 Daigaku-machi,Takatsuki, Osaka, Japan.
 4. Vitamin K2 supplementation improves hip bone geometry and bone strength indices in postmenopausal women. Knapen MH, Schurgers LJ, Vermeer C. CARIM, University of Maastricht, Maastricht, The Netherlands.
 5. Vitamin D and vitamin D analogues for preventing fractures in post-menopausal women and older men. The Cochrane Database of Systematic Reviews. Avenell A, Mak JC, O’Connell D (April 2014).
 6. “Calcium supplements with or without vitamin D and risk of cardiovascular events: reanalysis of the Women’s Health Initiative limited access dataset and meta-analysis.” M. J. Bolland, A. Grey, A. Avenell, G. D. Gamble, I. R. Reid. (2011).