EN

Expecta Syrup

Igactive® Expecta syrupΜία επιστημονικά βελτιωμένη παραδοσιακή συνταγή

Χάρη στη μοναδική του σύνθεση, το σιρόπι Igactive® Expecta έχει διπλή δράση: μαλακώνει τον λαιμό από τον βήχα και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συστατικά και ιδιότητες
To σιρόπι Igactive® Expecta περιέχει:

  • Φυτικά εκχυλίσματα Κισσού και Αλθαίας που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του παραγωγικού βήχα.
  • Τιτλοδοτημένο αγελαδινό πρωτόγαλα το οποίο περιέχει μίνιμουμ 20% αντισώματα διαφόρων τύπων (IgA, IgG, IgM κα.),
  • Βιταμίνη C και Ψευδάργυρο τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Το σιρόπι Igactive® Expecta έχει εξαιρετική γεύση και είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους. Δεν περιέχει τεχνητά χρώματα και αρώματα. Δεν περιέχει ζάχαρη και είναι κατάλληλο για άτομα που ακολουθούν ομοιοπαθητική θεραπεία.

Ενεργά συστατικά Περιεχόμενο ανά ημερήσια δόση παιδιών (15ml) Σ.Η.Π.* Περιεχόμενο ανά ημερήσια δόση ενηλίκων (30ml) Σ.Η.Π.*
Εκχύλισμα φύλλων Κισσού 3:1 28,5 mg ** 57,0 mg **
Εκχύλισμα ρίζας Αλθαίας 3:1 225,0 mg ** 450,0 mg **
Αγελαδινό πρωτόγαλα 90,0 mg ** 180,0 mg **
Βιταμίνη C 450,0 mg 250,0% 900,0 mg 500%
Ψευδάργυρος 6,75 mg 67,5% 13,5 mg 135%

*Σ.Η.Π.:Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα.
**Δεν έχει θεσπιστεί Σ.Η.Π.

Συσκευασία / Μορφή: Σιρόπι σε φιάλη 150ml συσκευασμένο σε χάρτινο κουτί.

Οδηγίες χρήσης:
Ενήλικες: Μία κουταλιά της σούπας δύο φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ) ή σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιατρού σας.
Παιδιά 3-11 ετών: Μισή κουταλιά της σούπας δύο φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ) ή σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου.

Συστατικά: Ξηρό εκχύλισμα φύλλων Κισσού (Hedera helix), Ξηρό εκχύλισμα ρίζας Αλθαίας (Althea officinalis), Αγελαδινό πρωτόγαλα, Βιταμίνη C, Ψευδάργυρος, άρωμα φράουλας, Γλυκαντικά: μαλτιτόλη, Ασπαρτάμη*, σορβικό κάλιο, βενζοϊκό νάτριο, νερό.
*Περιέχει πηγή φαινυλαλανίνης και γλυκαντικές ουσίες.

Δεν περιέχει: Προσθήκη ζάχαρης, γλουτένη και συστατικά από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (Γ.Τ.Ο).

Προφυλάξεις: Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει υπακτική δράση Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση χωρίς τη γνωμοδότηση του γιατρού σας.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Συμπλήρωμα διατροφής
Αριθμός Πρ. Γνωστοποίήσης ΕΟΦ: 72514/21.08.2017
Δεν επέχει άδειας κυκλοφορίας.

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί έχω βήχα;
Ο βήχας είναι ένας αντανακλαστικός μηχανισμός ο οποίος πυροδοτείτε όταν ο οργανισμός μας προσπαθεί να αποβάλλει από τα αναπνευστικό σύστημα ρύπους, ερεθιστικές ουσίες, ιούς και μικρόβια.

Υπάρχουν πολύ παράγοντες που ενεργοποιούν τον βήχα μεταξύ των οποίων:

Το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη, oι αλλεργίες και το άσθμα, οι ερεθιστικές ουσίες όπως ο καπνός του τσιγάρου και τα ισχυρά αρώματα, η οπισθορρινική καταρροή, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, καθώς και πολλές άλλες αιτίες όπως φλεγμονή των πνευμόνων, άπνοια, παρενέργειες φαρμάκων κ.α.

Τι είναι το πρωτόγαλα;
Το αγελαδινό πρωτόγαλα (Colostrum) είναι το γάλα που συλλέγεται από την αγελάδα τις 2 πρώτες ημέρες μετά από τη γέννηση του μοσχαριού και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντισώματα τα οποία προορίζονται να προσφέρουν προστασία και ανοσία στο νεογνό καθώς και άλλα βιοενεργά συστατικά όπως η λακτοφερίνη, οι κυτοκίνες και η ιντερλευκίνη.
Από την αρχαιότητα ήταν σύνηθες να δίδεται αγελαδινό πρωτόγαλα σε παιδιά και ηλικιωμένους – δηλαδή σε ομάδες με ατελές η εξασθενημένο ανοσοποιητικό- για να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα αντισώματα αποτελούν το βασικό αμυντικό παράγοντα του οργανισμού μας τόσο για την πρόληψη όσο και την θεραπεία των ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων.
Το αγελαδινό πρωτόγαλα περιέχει 5 τύπους αντισωμάτων, IgA, IgD, IgE, IgG, και IgM εκ των οποίων IgG από 8% έως και 25% όταν το ανθρώπινο πρωτόγαλα τυπικά περιέχει περίπου 2%.

Τι σημαίνει «τιτλοδοτημένο» αγελαδινό πρωτόγαλα;
Η χρήση τιτλοδοτημένου πρωτογάλακτος εξασφαλίζει ότι η ποσότητα των δραστικών συστατικών (αντισώματα τύπου IgA, IgG, κ.λ.π. ) του θα παραμείνει εντός των προκαθορισμένων ορίων χωρίς να διαφέρει ή από παρτίδα σε παρτίδα. Γενικά, τα τιτλοδοτημένα συστατικά είναι πολύ πιο ακριβά και χρησιμοποιούνται όταν απαιτείται μεγάλη ακρίβεια ή ελάχιστο όριο στη δοσολογία

Πως δρουν τα αντισώματα στον οργανισμό;
Με απλά λόγια τα αντισώματα συνδέονται με τους ιούς και τα βακτήρια προκαλώντας την αδρανοποίηση τους.

Περιέχει το σιρόπι Igactive® Expecta ζάχαρη;
Το σιρόπι Igactive δεν περιέχει επιπρόσθετη ζάχαρη.

Μπορώ να δίνω το σιρόπι Igactive Expecta σε παιδιά;
Φυσικά το σιρόπι Igactive Expecta είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους. Ακολουθήστε την προτεινόμενη δοσολογία για παιδιά.

Κάνω ομοιοπαθητική, μπορώ να παίρνω το σιρόπι Igactive® Expecta;
Το σιρόπι Igactive είναι κατάλληλο για άτομα που ακολουθούν ομοιοπαθητική θεραπεία.