EN

Honey Syrup

Igactive syrup with natural honeyΜία επιστημονικά βελτιωμένη παραδοσιακή συνταγή

Χάρη στη μοναδική του σύνθεση, το σιρόπι Igactive® με φυσικό μέλι έχει διπλή δράση: μαλακώνει τον λαιμό από τον ξηρό βήχα και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συστατικά και ιδιότητες.
To σιρόπι Igactive περιέχει:

  • Επιλεγμένα φυτικά εκχυλίσματα και φυσικό μέλι που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του ξηρού βήχα στους ενήλικες και στα παιδιά.
  • Αγελαδινό πρωτόγαλα τιτλοδοτημένο να περιέχει μίνιμουμ 20% αντισώματα διαφόρων τύπων (IgA, IgG, IgM κα.),
  • Βιταμίνη C και Ψευδάργυρο τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Το σιρόπι Igactive® έχει εξαιρετική γεύση Μέλι-Λεμόνι και είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους. Δεν περιέχει τεχνητά χρώματα και αρώματα. Δεν περιέχει επιπρόσθετη ζάχαρη και είναι κατάλληλο για άτομα που ακολουθούν ομοιοπαθητική θεραπεία.

Ενεργά συστατικά Περιεχόμενο ανά ημερήσια δόση παιδιών (7,5ml) Σ.Η.Π.* Περιεχόμενο ανά ημερήσια δόση ενηλίκων (15ml) Σ.Η.Π.*
Μέλι (φυσικό) 1,93 g ** 5,79 mg **
Εκχύλισμα πιπερόριζας 100,0 mg ** 300,0 mg **
Εκχύλισμα φύλλων βασιλικού 100,0 mg ** 300,0 mg **
Εκχύλισμα γλυκόριζας 50,0 mg ** 150,0 mg **
Εκχύλισμα curcuma longa 25,0 mg ** 75,0 mg **
Εκχύλισμα μαύρου πιπεριού 25,0 mg ** 75,0 mg **
Αγελαδινό πρωτόγαλα 20,0 mg ** 60,0 mg **
Βιταμίνη C 100,0 mg 125% 300,0 mg 375%
Ψευδάργυρος 1,5 mg 15% 4,5 mg 45%

**Σ.Η.Π.: Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα.
**Δεν έχει θεσπιστεί Σ.Η.Π.

Συσκευασία / Μορφή: Σιρόπι σε φιάλη 150ml συσκευασμένο σε χάρτινο κουτί.

Οδηγίες χρήσης:
Ενήλικες: 1 κουταλάκι του γλυκού (5ml) 3 φορές την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιατρού σας.
Παιδιά: ½ κουταλάκι του γλυκού (2,5ml) 3 φορές την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου.

Συστατικά: Μέλι, αγελαδινό Πρωτόγαλα, Βιταμίνη C, Ψευδάργυρος, Εκχύλισματα Φυτών: Πιπερόρριζα, Γλυκύρριζα, μαύρο Πιπέρι, Βασιλικός, ρίζα Curcuma Longa, γλυκόζη υγρής μορφής, γλυκερόλη, άρωμα λεμόνι, σορβικό κάλιο, βενζοϊκό νάτριο, νερό.

Δεν περιέχει: Γλουτένη και συστατικά από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (Γ.Τ.Ο).

Προφυλάξεις: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση χωρίς τη γνωμοδότηση του γιατρού σας.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Συμπλήρωμα διατροφής
Αριθμός Πρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 62392/07.09.2011
Δεν επέχει άδειας κυκλοφορίας.

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί έχω βήχα;
Ο βήχας είναι ένας αντανακλαστικός μηχανισμός ο οποίος πυροδοτείτε όταν ο οργανισμός μας προσπαθεί να αποβάλλει από τα αναπνευστικό σύστημα ρύπους, ερεθιστικές ουσίες, ιούς και μικρόβια.
Υπάρχουν πολύ παράγοντες που ενεργοποιούν τον βήχα μεταξύ των οποίων:
Το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη, oι αλλεργίες και το άσθμα, οι ερεθιστικές ουσίες όπως ο καπνός του τσιγάρου και τα ισχυρά αρώματα, η οπισθορρινική καταρροή, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, καθώς και πολλές άλλες αιτίες όπως φλεγμονή των πνευμόνων, άπνοια, παρενέργειες φαρμάκων κ.α.

Τι είναι το πρωτόγαλα;
Το αγελαδινό πρωτόγαλα (Colostrum) είναι το γάλα που συλλέγεται από την αγελάδα τις 2 πρώτες ημέρες μετά από τη γέννηση του μοσχαριού και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντισώματα τα οποία προορίζονται να προσφέρουν προστασία και ανοσία στο νεογνό καθώς και άλλα βιοενεργά συστατικά όπως η λακτοφερίνη, οι κυτοκίνες και η ιντερλευκίνη.
Από την αρχαιότητα ήταν σύνηθες να δίδεται αγελαδινό πρωτόγαλα σε παιδιά και ηλικιωμένους – δηλαδή σε ομάδες με ατελές η εξασθενημένο ανοσοποιητικό- για να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα αντισώματα αποτελούν το βασικό αμυντικό παράγοντα του οργανισμού μας τόσο για την πρόληψη όσο και την θεραπεία των ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων.
Το αγελαδινό πρωτόγαλα περιέχει 5 τύπους αντισωμάτων, IgA, IgD, IgE, IgG, και IgM εκ των οποίων IgG από 8% έως και 25% όταν το ανθρώπινο πρωτόγαλα τυπικά περιέχει περίπου 2%.

Τι σημαίνει «τιτλοδοτημένο» αγελαδινό πρωτόγαλα;
Η χρήση τιτλοδοτημένου πρωτογάλακτος εξασφαλίζει ότι η ποσότητα των δραστικών συστατικών (αντισώματα τύπου IgA, IgG, κ.λ.π. ) του θα παραμείνει εντός των προκαθορισμένων ορίων χωρίς να διαφέρει ή από παρτίδα σε παρτίδα. Γενικά, τα τιτλοδοτημένα συστατικά είναι πολύ πιο ακριβά και χρησιμοποιούνται όταν απαιτείται μεγάλη ακρίβεια ή ελάχιστο όριο στη δοσολογία.

Πως δρουν τα αντισώματα στον οργανισμό;
Με απλά λόγια τα αντισώματα συνδέονται με τους ιούς και τα βακτήρια προκαλώντας την αδρανοποίηση τους.

Περιέχει το σιρόπι Igactive® ζάχαρη;
Το σιρόπι Igactive δεν περιέχει επιπρόσθετη ζάχαρη αλλά περιέχει μέλι το οποίο περιέχει φυσικά σάκχαρα.

Μπορώ να δίνω το σιρόπι Igactive® σε παιδιά;
Φυσικά. Το σιρόπι Igactive είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους. Ακολουθήστε την προτεινόμενη δοσολογία για παιδιά.

Κάνω ομοιοπαθητική. Μπορώ να παίρνω το σιρόπι Igactive®;
Το σιρόπι Igactive είναι κατάλληλο για άτομα που ακολουθούν ομοιοπαθητική θεραπεία.