EN

Respiraid

IgActive® RespiraidΜία καινοτόμος σύνθεση με επιστημονικά υποστηριζόμενα συστατικά

Η συνδυασμένη χρήση κερκετίνης με βιταμίνη C καθώς και η βιταμίνη D και ο ψευδάργυρος, είναι συστατικά ισχυρά υποστηριζόμενα από επιστημονικές μελέτες* οι οποίες ενθαρρύνουν την έγκαιρη λήψη τους τόσο για την προφύλαξη όσο και για την αντιμετώπιση λοιμώξεων του αναπνευστικού, ιδιαιτέρως συμπεριλαμβανομένου του Covid-19.

Το Συμπλήρωμα διατροφής Igactive® Respiraid περιλαμβάνει στη σύνθεση του Bιταμίνη C, Κερκετίνη, βιταμίνη D3, Ψευδάργυρο, αλλά και αγελαδινό πρωτόγαλα τιτλοδοτημένο να παρέχει 10mg αντισωμάτων ανά μέγιστη ημερήσια δόση καθώς και εκχύλισμα πρόπολης και θυμαριού, όλα σε μία επιστημονικά διαμορφωμένη περιεκτικότητα και αναλογία.

Τα συστατικά του Igactive® Resiraid μεταξύ πολλών άλλων συμβάλλουν:

  • Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (βιταμίνη Α, βιταμίνη D3, βιταμίνη C,
    ψευδάργυρος).
  • Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων (βιταμίνη Α, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3).
  • Στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες (βιταμίνη C, βιταμίνη Β2, ψευδάργυρος).
  • Στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης (βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, βιταμίνη C ).
Ενεργά συστατικά ανά μέγιστη ημερήσια δόση (2 κάψουλες) % Σ.Η.Π.*
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Βιταμίνη C (ως L-ασκορβικό οξύ) 1000 mg 1250
Βιταμίνη (ως χοληκολσιφερόλη) 2000 IU 1000
Βιταμίνη Α (ως β-καροτένιο) 840 μg 105
Βιταμίνη B2 (ως ριβοφλαβίνη) 2 mg 143
Βιταμίνη B3 (ως νικοτιναμίδιο) 20 mg 125
ΜΕΤΑΛΛΑ
Zinc (ως θειϊκός ψευδάργυρος) 25mg 250
ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κερκετίνη 75mg **
Αγελαδινό Πρωτόγαλα [τιτλοδοτημένο να περιέχει 20% αντισώματα IgA] 50mg **
Εκχυλίσματα Πρόπολης 50mg **
Εκχυλίσματα φύλλων θυμαριού 10mg **

*Σ.Η.Π.: Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα
**Δεν έχει θεσπισθεί ΣΗΠ.

Συσκευασία / Μορφή: Κουτί με 10 κάψουλες συσκευασμένες σε blister. Κουτί με 30 κάψουλες συσκευασμένες σε blister.

Οδηγίες χρήσης: Λαμβάνετε 1 κάψουλα έως και 2 φορές ημερησίως ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Άλλα συστατικά: Μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, στεατικό μαγνήσιο, συστατικά κάψουλας ζελατίνης, μαλτοδεξτρίνη (ως φορέας).

Δεν περιέχει: Συντηρητικά, προσθήκη ζάχαρης, γλουτένης.

Προφυλάξεις: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση χωρίς τη γνωμοδότηση του γιατρού σας.
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Συμπλήρωμα διατροφής
Αριθμός Πρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 70936/22.07.21
Δεν επέχει άδειας κυκλοφορίας.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι η Κερκετίνη (ή Κουερσετίνη);
Η κερκετίνη είναι φυτική χρωστική ουσία (φλαβονοειδές) που βρίσκεται σε πολλά φυτά και τρόφιμα, όπως το κόκκινο κρασί, τα κρεμμύδια, το πράσινο τσάι, τα μήλα και τα μούρα και δράση της έχει τεκμηριωθεί από πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες. H πλέον πρόσφατη επιστημονική μελέτη [1] για τη συνεργιστική δράση της κερκετίνης και της βιταμίνης C για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου SARS-CoV-2 των Ruben Manuel Luciano, Colunga Biancatelli, Max Berrill, John D. Catravas και Paul E. Marik που δημοσιεύτηκε στο Front Immunol το 2020 αναφέρει ότι:
Yπάρχει ένας τεράστιος όγκος βιβλιογραφίας που υποστηρίζει τις αντιικές ιδιότητες της κερκετίνης, τόσο σε πειράματα in vitro όσο και in vivo. H κερκετίνη αναστέλλει αρκετούς αναπνευστικούς ιούς σε καλλιεργημένα κύτταρα, αναστέλλει τις κυτταροπαθητικές επιδράσεις που προκαλούνται από πολλούς ορότυπους ρινοϊού και μειώνει σημαντικά τον σχηματισμό πλάκας από ιούς RNA και DNA [Respiratory Syncytial Virus (RSV), parainfluenza type 3, and Herpes Simplex Virus-1 (HSV-1)] εμφανίζοντας αντιμολυσματικές και αντι-αντιγραφικές ιδιότητες. Tα αντιικά αυτά αποτελέσματα της κερκετίνης μπορούν να αυξηθούν με τη συγχορήγηση βιταμίνης C.

Τι είναι το πρωτόγαλα;
Το αγελαδινό πρωτόγαλα (Colostrum) είναι το γάλα που συλλέγεται από την αγελάδα τις 2 πρώτες ημέρες μετά από τη γέννηση του μοσχαριού και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντισώματα τα οποία προορίζονται να προσφέρουν προστασία και ανοσία στο νεογνό καθώς και άλλα βιοενεργά συστατικά όπως η λακτοφερίνη, οι κυτοκίνες και η ιντερλευκίνη.
Από την αρχαιότητα ήταν σύνηθες να δίδεται αγελαδινό πρωτόγαλα σε παιδιά και ηλικιωμένους – δηλαδή σε ομάδες με ατελές η εξασθενημένο ανοσοποιητικό- για να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα αντισώματα αποτελούν το βασικό αμυντικό παράγοντα του οργανισμού μας τόσο για την πρόληψη όσο και την θεραπεία των ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων.
Το αγελαδινό πρωτόγαλα περιέχει 5 τύπους αντισωμάτων, IgA, IgD, IgE, IgG, και IgM εκ των οποίων IgG από 8% έως και 25% όταν το ανθρώπινο πρωτόγαλα τυπικά περιέχει περίπου 2%.

Τι σημαίνει «τιτλοδοτημένο» αγελαδινό πρωτόγαλα;
Η χρήση τιτλοδοτημένου πρωτογάλακτος εξασφαλίζει ότι η ποσότητα των δραστικών συστατικών (αντισώματα τύπου IgA, IgG, κ.λ.π. ) του θα παραμείνει εντός των προκαθορισμένων ορίων χωρίς να διαφέρει ή από παρτίδα σε παρτίδα. Γενικά, τα τιτλοδοτημένα συστατικά είναι πολύ πιο ακριβά και χρησιμοποιούνται όταν απαιτείται μεγάλη ακρίβεια ή ελάχιστο όριο στη δοσολογία.

Μελέτες
Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω μελέτες:
1. Quercetin and Vitamin C: An Experimental, Synergistic Therapy for the Prevention and Treatment of SARS-CoV-2 Related Disease (COVID-19)
Ruben Manuel Luciano Colunga Biancatelli, Max Berrill, John D. Catravas and Paul E. Marik. Front Immunol. 2020; 11: 1451
2. The Potential Impact of Zinc Supplementation on COVID-19 Pathogenesis
Inga Wessels, Benjamin Rolles and Lothar Rink. Front Immunol. 2020.11: 1712.
3. Vitamin D and survival in COVID-19 patients: A quasi-experimental study.
Cédric Annweiler, Bérangère Hanotte, Claire Grandin de l’Eprevier, Jean-Marc Sabatier, Ludovic Lafaie, and Thomas Célarier. J Steroid Biochem Mol Biol. 2020 Nov